"Kao nekad pred Božić": Sarajevska publika uživala u predivnim izvedbama

Radiosarajevo.ba
"Kao nekad pred Božić": Sarajevska publika uživala u predivnim izvedbama
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kao nekad pred Božić

Dvadeseti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2019" održan je večeras u dvorani "Dom mladih" u Sarajevu pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Brojna publika u Domu mladih uživala je u smotri koja je posvećena najradosnijem katoličkom prazniku, a posjetioci su imali priliku da uživaju u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

Muzičko-scenski spektakl "Kao nekad pred Božić" osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu.

Pred brojnom publikom u Domu mladih predstavile su se i tamburaške i baletne grupe, zborovi, klape, ansambli te neka od najvećih imena muzičke scene kao što su Željko Bebek, Krunoslav Kićo Slabinac, Ibrica Jusić, Vlado Kalember, Neno Belan, Dražen Žerić Žera i „Crvena jabuka“ i mnogi drugi.

Osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje praznične atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizuelni događaj.

Zlatni pokrovitelj Festivala "Kao nekad pred Božić 2019" i ove godine je općina Primošten (Republika Hrvatska), sa obzirom na to da ovaj sarajevski festival već dvadeset godina doprinosi uspostavljanju, održavanju i jačanju veza Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom i iseljeništvom, odnosno regionalnoj i međudržavnoj saradnji u oblasti kulture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije