Izvedba predstave Mirjane Karanović u znaku obilježavanja borbe protiv raka dojke

Radiosarajevo.ba
Izvedba predstave Mirjane Karanović u znaku obilježavanja borbe protiv raka dojke
Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane u utorak, 31. oktobra organizira izvedbu predstave "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali".

Riječ je o višestruko nagrađivanoj predstavi, rediteljskom i glumačkom uratku Mirjane Karanović, koji je nastao prema tekstu Tanje Šljivar, a koji će biti odigran s početkom u 19.30 sati.

Kako je oktobar Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, Institut za zdravlje i sigurnost hrane će nakon izvedbe predstave svim posjetiteljkama i posjetiteljima BNP-a podijeliti promotivne materijale, iz kojih mogu saznati osnovne informacije o prevenciji, oboljenjima i liječenju raka dojke.

Predstava "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i od premijerne izvedbe do sada je ukupno osvojila devet prestižnih festivalskih nagrada, uključujući i dvije Sterijine nagrade, koje su među najprestižnijim regionalnim umjetničkim priznanja u oblasti teatarske djelatnosti.

"Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati vlastiti život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U ovoj duodrami igraju Mirjana Karanović i Enes Salković, glumac iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Već početkom decembra ova predstava putuje u Švicarsku, gdje će imati svoja četiri izvođenja u Nacionalnom teatru Bern.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije