Izložba "Zagrljaji" Safeta Zeca u Historijskom muzeju: Blago zemlje, koje se vraća

Radiosarajevo.ba
Izložba "Zagrljaji" Safeta Zeca u Historijskom muzeju: Blago zemlje, koje se vraća
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Izložba Safeta Zeva u Historijskom muzeju BiH

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, u društvu jednog od najvećih živućih bh. umjetnika, maestra Safeta Zeca otvorio je večeras izložbu "Zagrljaji" u Historijskom muzeju BiH.

Više stotina građana prisustvovalo je otvaranju izložbe koja će narednih tri mjeseca krasiti kulturnu scenu BiH uz nezapamćen interes.

"Vidjet ćete Safetov opus kojim on grli svoju zemlju na Dan državnosti. Na njegovim radovima prepoznajem nas. Naše tragedije, našu radost, našu žrtvu i naš novi život. Safetove slike su Bosna i Hercegovina. One su blago ove zemlje i ono se polahko vraća tamo gdje pripada", rekao je gradonačelnik Skaka.

"Ovo doživljavam vrlo lično. Safeta smatram iskrenim prijateljem i znam šta za njega ovo sve znači. Znam koliki je put prošao i zato mu moram reći vrlo duboko i iskreno u ime svih nas 'Hvala'", dodao je.

Na otvorenju izložbe o njenom značaju govorile su i direktorica muzeja Elma Hašimbegović i historičarka umjetnosti Aida Abadžić Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije