Izložba više od 100 najboljih radova savremene bh. umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Izložba više od 100 najboljih radova savremene bh. umjetnosti
U nedavno otvorenoj galeriji Brodac priprema se nova izložba.

Kolektivna izložba savremene bh. umjetnosti bit će otvorena 29. augusta i trajat će mjesec dana.

Izložba 'Contemporary Refresh' prikazat će više od stotinu umjetničkih radova poput slika, crteža, digitalnog printa, fotografija i serijala. 

Glavni cilj izložbe je da privuče pažnju novih pratilaca savremene bh. umjetničke scene tako što će prezentirati njene najbolje ali i najnovije radove.  Tokom ljeta Sarajevo je jedna od glavnih postaja za turiste i posjetioce koji ga čine jedinstvenim mjestom za umjetnost.

Galerija Brodac ima speficičan cilj u ovoj kolektivnoj izložbi, a to je da osvježi tržište umjetnosti tako što će podržati mlade umjetnike dajući im prostor za izlaganje njihovih radova. 

'Galerija je jedinstven prostor fokusirana najprije na proces kreiranja umjetničkih djela. Ovo je idealno mjesto za kolekcionare zainteresirane da pronađu pristupačne umjetničke radove različitih bh. autora, balkanske regije i internacionalnih u budućnosti.

Sarajevo ima dosta neotkrivenih talenata i radova koje mogu ponuditi kako lokalnim, tako i internacionalnim gledaocima i kolekcionarima", kaže Mak Hubjer, mladi umjetnik koji je pokrenuo ovu galeriju.

'Ova Galerija je od svog početka i u svojoj kratkoj historiji već postala jedno od najinteresantnijih mjesta u Sarajevu. Kroz stvaranje, izložbe i promociju lokalnih umjetnika Brodac ima za cilj postati centar savremene umjetničke scene Sarajeva nudeći različite i vrijedne radove za sve zainteresirane osobe i grupe", navodi Hubjer i poziva na izložbu 'Contemporary Refresh' na adresi Brodac 4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije