Izložba u Ars Aeviju: Kako mališani vide savremenu umjetnost

Radiosarajevo.ba
Izložba u Ars Aeviju: Kako mališani vide savremenu umjetnost
Na ovo pitanje odgovorit će neobična i zanimljiva izložba koja će biti otvorena danas, 28. septembra, u Art depou Ars Aevi, u 18.00 sati.

Djeca iz Bloom škole, s nastavnicom umjetnosti Claire Dupont i pod pokroviteljstvom direktora i koordinatora dvodecenijskog razvoja Projekta Ars Aevi, Envera Hadžiomerspahića, učestvovali su u seriji radionica održanih u Ars Aeviju predvođenih grupom međunarodnih studenata iz neprofitne organizacije AIESEC

Zajedno su istraživali muzej u kojem su izložena najvažnija djela međunarodnih umjetnika; djeca su podstaknuta da pažljivo posmatraju djela, i učestvovala su u kvizovima gdje su učili o savremenoj umjetnosti i kolekciji Ars Aevi, a bili su i sami pozvani da  stvaraju umjetnost i naprave kolaže koji će biti izloženi na izložbi.

Ovo je odlična prilika za djecu da postanu umjetnici na jedan dan i osjete sreću što će njihova djela biti izložena prvi put u okviru Kolekcije Ars Aevi i u blizini nekih od najboljih umjetnika na svijetu.

Ekipu iz AISEC-a čine: Elena Ferreri iz Italije, Asmar Hasanli iz Azerbejdžana, Yasemin Kökez iz Turske, Ruth Müller iz Njemačke  i Lucas Jaremczuk iz Brazila. Djeca su radila sa studentima is AIESEC-a koji predstavlja globalnu platformu za mlade ljude za istraživanje i razvoj njihovog potencijala za vodstvo.

Njegovi članovi su zainteresirani za svjetske probleme, vodstvo, i upravljanje, i od njegovog osnivanja više od milion mladih ljudi je prošlo kroz AIESEC iskustvo.

Škola Bloom je puna entuzijastičnih učenika koji su željni znanja i ona prati obrazovne principe dr. Marie Montessori koji pružaju kontekst učenja koji cijeni usmjereni razvoj studenata: intelektualno, društveno, emocionalno, fizičko i duhovno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije