Izložba o borbi litvanskog naroda za slobodu

Radiosarajevo.ba
Izložba o borbi litvanskog naroda za slobodu
Radiosarajevo.ba / Lana Ramljak
U Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će otvorena izložba Nacionalnog arhiva Litvanije.

Izložba „Slobodo, lijepo ti je ime“ će biti otvorena u organizaciji Arhiva Federacije 14. juna u 11:00 sati, u okviru koje će biti dodjeljena bosanskohercegovačka arhivistička priznanja najboljim arhivistima u Bosni i Hercegovini.

Sama izložba je posvećena borbi litvanskog naroda za slobodu od dugogodišnje sovjetske okupacije i komunističke diktature, a otvorit će je ambasador Litvanije u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Budimpešti Rasa Kairiene i glavni litvanski arhivist prof. dr. Ramojus Kraujelis.

Na ovoj izložbi bit će dodijeljena prvi put u historiji Arhiva Federacije, i uopće arhivizma u našoj državi, bosanskohercegovačka priznanja arhivistima naše zemlje. Nagrade će biti dodijeljene i stranim arhivistima.

Očekuje se da će priznanja Kralj Tvrtko Prvi Kotromanić“, „Bosanski stećak“ i „Pismena pohvala Arhiva Federacije“ uručiti premijer Federacije BiH Fadil Novalić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije