Izložba Museum Architecture Creative Shooting u Historisjkom muzeju BiH

Radiosarajevo.ba
Izložba Museum Architecture Creative Shooting u Historisjkom muzeju BiH
Prva u nizu izložbi u okviru Mjeseca muzeja u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će otvorena u utorak, 7. novembra u 19 sati.

Riječ je o izložbi arhitektonske fotografije pod nazivom Museum Architecture Creative Shooting, čiji su autori mladi fotografi, članovi Creative Shooting tima iz Zenice.

Ova grupa mladih ljudi djeluje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine s ciljem kritičkog posmatranja objekata i pojava u društvu, eliminirajući naivno divljenje ili senzacionalistički način posmatranja njihove okolice. 

Promišljajući i učeći o etici u fotografiji, oni pokušavaju vizuelnim medijima navesti društvo da objektivnije posmatra pojave koje su dio njih i oko njih. Na izložbi će biti predstavljene fotografije koje vizuelno prezentiraju unutarnje i vanjske forme Historijskog muzeja BIH u korelaciji s njegovim okruženjem.   

Organizatori izložbe su Forum građana Zenica i Historijski muzej BiH, a mentorica Creative Shooting tima magistrica vizualnih umjetnosti i doktorantica Majda Turkić.  Na otvorenju izložbe će biti upriličen muzički performans Srednje muzičke škole iz Zenice, a izložbu otvara ataše za kulturu i obrazovanje ambasade SAD-a u BiH, Drew J. Giblin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije