Izložba 'Mali format': Posebno priznanje dobila Savka Krčmar

Radiosarajevo.ba
Izložba 'Mali format': Posebno priznanje dobila Savka Krčmar
Tradicionalna izložba "Mali format" koju Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine organizira povodom novogodišnjih praznika, sinoć je u galeriji "Roman Petrović" svečano otvorena.

Izložbu karakteriziraju male dimenzije radova, koje ne prelaze 30 centimetara, što je čini posebno zanimljivom publici.

Ove godine učestvuje više od 60 umjetnika, a zastupljeni su gotovo svi umjetnički mediji: tradicionalni - slikarstvo, grafika, skulptura, te instalacije.

Na izložbi su učestvovali kako renomirani umjetnici starije generacije,  tako i mlađi koji su tek završili likovne akademije.

Posebno priznanje ove godine dobila je Savka Krčmar, a nagradu je uručio načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji je ujedno proglasio izložbu otvorenom.

"Pripala mi je čast da uručim nagradu Savki Krčmar, kojoj ovom prilikom iskreno čestitam. Ovom prilikom moram kazati da ću podržavati umjetnost i da ću biti uz umjetnike. Nadam se da ćemo imati još bolju saradnju u 2017. godini", rekao je Ajnadžić.

Savka Krčmar će osim plakete dobiti i samostalnu izložbu u produkciji ULUBiH-a, koja će biti realizirana u narednoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije