Izložba Leftovers: Ars Kozara u umjetničkim istraživanjima

Radiosarajevo.ba
Izložba Leftovers: Ars Kozara u umjetničkim istraživanjima
Udruženje SKLOP / Izložba Leftovers: Ars Kozara
Udruženje SKLOP sve zainteresirane poziva na otvorenje LEFTOVERS: Ars Kozara in artistic research, prve samostalne izložbe grupe likovnih umjetnika RIZBA iz Trebinja u Sarajevu.

Grupu čine Mirjana Kodžo, Nevena Kosović, Milica Lojović, Radivoj Milić i Miloš Vučićević.

U SKLOP-u oni predstavljaju njihov zajednički projekat Arheološko istraživanje, koji su poduzeli u okviru učešća na 8. Ars Kozari, 2015. godine. Ne sluteći da će to ujedno biti i zadnja manifestacija Ars Kozare, rad grupe RIZBA nije ostao samo jedan učesnički rad.

Pokrenut kao kritička reakcija na zanemarenje kulturne produkcije i njene njege u BiH, naročito u oblasti savremene umjetničke prakse, radu grupe RIZBA je nehotice pripala i uloga da postane i primjer jednog mogućeg alternatvinog modela historizacije kulturnog sjećanja, naime kroz metodu umjetničke istraživačke prakse.

Otvorenje izložbe desit će se u petak 25. maja u 19 sati.

Izložba Leftovers: Ars Kozara - undefined
FOTO: Udruženje SKLOP / Izložba Leftovers: Ars Kozara

O GRUPI RIZBA

Udruženje likovnih stvaralaca RIZBA je neprofitno, nevladino udruženje, dobrovoljno udruženih pet studenata Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju u svrhu postizanja pojedinačnih i zajedničkih interesa, te ostvarivanja ciljeva u oblasti kulturnog djelovanja.

Glavni cilj grupe je tvoriti prostor članovima i osobama snažnog likovnog izraza, za realizaciju i prezentaciju likovnog stvaralaštva, nudeći uslove i usluge u kojima se mogu realizovati umjetnički poduhvati.

Mirjana Kodžo (*1992, Mrkonjić Grad/BA) je završila osnovne i master studije na ALUT, odsjek slikarstvo.

Nevena Kosović (*1993, Gacko/BA) je završila osnovne studije na ALUT, odsjek vajarstvo. Trenutno na master studijama na ALU Trebinje.

Milica Lojović (*1993, Gacko/BA) završila osnovne studije na ALUT, odsjek slikarstvo. Trenutno na master studijama na ALU Beograd.

Radivoj Milić (Mrkonjić Grad, 1986/BA) je završio osnovne i master studije na ALUT, odsjek graka.

Miloš Vučićević (*1991, Užice/SRB) je završio osnovne i master studije na ALUT, odsjek slikarstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije