Galerija Zvono: Otvaranje izložbe i projekcija filma "Gledati istini u oči"

Radiosarajevo.ba
Galerija Zvono: Otvaranje izložbe i projekcija filma "Gledati istini u oči"
Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono vas poziva na otvaranje kolektivne izložbe fotografija pod nazivom "Gledati istinu u oči".

Riječ je o fotografijama koje su nastale tokom snimanja istoimenog dokumentarnog filma rediteljice Vesne Marić u produkciji televizije BHT1.

Autori/ce fotografija su članovi ekipe BHT1, rediteljica te članovi porodica mladih sa poteškoćama u razvoju, koji su glavni junaci i junakinje ove dokumentarne filmske priče.

U Zvonu će premijerno biti prikazan uvod filma koji je sniman tri godine i čiji je završetak planiran za 2018. Osim uvoda, posjetitelji/ce imaće priliku pogledati fragmente pantomime koja prate cijeli film i koju su snimili/e djeca s Downowim sindromom i glumica Asja Pavlović.

Gledati istinu u oči je film o tri porodice koje imaju djecu s invaliditetom i poteškoćama u razvoju ali i o gradu i načinu na koji grad tretira djecu i osobe s poteškoćama.

Snimanje filma prati i međunarodna fundraising kampanja, kreirana s namjerom da se od prikupljenih sredstava obezbijedi kosa platforma ispred ulaza u zgradu jedne od djevojaka iz filma a koja ima Prader Willi sindrom.

Vesna Marić nakon uspješne predratne televizijske karijere u Sarajevu, već godinama živi i stvara u Londonu te na prestižnim međunarodnim festivalima za svoje filmove osvaja nagrade.

Otvaranje izložbe i projekcija dijela filma tokom čijeg snimanja su fotografije i nastale bit će upriličena u četvrtak, 19. oktobra u 21 sat u galeriji Zvono

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije