Iva Pašić, osnivačica pijanističkog festivala "Tattile"

Radiosarajevo.ba
Iva Pašić, osnivačica pijanističkog festivala "Tattile"
Zeda / Iva Pašić
Klavirska muzika u Bosni i Hercegovini dobila je svoj festival - Tattile.

Nakon što je prvi Tattile prošle godine održan u Tuzli, drugo izdanje Piano festa Tattile održat će se u Sarajevu od 24. – 26. marta.

Jedan od najatraktivnijih događaja koji nam predstoji je koncert hrvatske pijanističke zvijezde Aljoše Jurinića, koji će se održati u Narodnom pozorištiu.

Festival će imati i svoj edukativni karakter. U tom smislu, od posebnog su značaja majstorske radionice i seminari namijenjeni učenicima muzičkih škola, njihovim roditeljima, muzičkim – klavirskim pedagozima, ali i svim ljubiteljima klasične muzike. Publika Piano festa Tattile imati priliku čuti zanimljivosti iz oblasti plesne i muzikoterapije, komparaciju zapadne i istočne metodike rada u nastavi, te prisustvovati majstorskoj radionici prof. Rubena Dalibaltayana (HR).

Uz ovog respektabilnog i etabliranog pijanistu i pedagoga, učešće će kao predavači uzeti i Ivana Hadžihasanović (BiH), Maida Idrizović (BiH) i Gregor Vidović (Njemačka).

S osnivačicom festivala Tattile Ivom Pašić, danas ćemo razgovarati u emisiji Četvrtkom o kulturi, koja je na programu u 12.10. Slušajte nas na 90,2, odnosno putem web streaminga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije