Iskoristite raspust kvalitetno: Djeca uče programiranje na atraktivnim kursevima Academy 387 (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Iskoristite raspust kvalitetno: Djeca uče programiranje na atraktivnim kursevima Academy 387 (FOTO)
/ Foto: Academy 387

Nakon uspješno završene prve sezone kursa Arduino Kids, nova sezona počinje u ponedjeljak 3. augusta i trajat će dvije sedmice, odnosno do 14. augusta.

Ovim kursom, Academy 387, edukativni dio sarajevskog tehnološkog parka HUB 387, započeo je sa serijom obrazovnih programa za djecu.

Istovremeno, na Academy 387 je započeo dječiji kurs programiranja kompjuterskih igrica. Kako se i očekivalo, oba programa pobudila su veliki interes.

Također polovinom augusta počinje i kurs Arduino Kids Advanced, za djecu koja su pohađala početne kurseve kao i one koji već imaju iskustva s Arduinom, na kojem će moći usavršiti svoje znanje i početi se baviti ozbiljnijim projektima baziranim na Arduino platformi.

Programi se odvijaju u terminima prilagođenim polaznicima koji u prostore Academy mogu doći samostalno (starija grupa), odnosno onima koje na kurs dovode roditelji (mlađa grupa).

S djecom se radi uz individualan kontakt s predavačem te je usvajanje znanja na ovaj način brže i efikasnije.

"Kurs Arduino Kids kao HTML5 razvoj igrica je prvobitno pokrenut u cilju, pružanja kvalitetne aktivnosti najmlađima tokom raspusta. Međutim odziv je bio toliko pozitivan da smo odlučili pod pokroviteljstvom Švedske ambasade, pokrenuti IT školu za djecu Academy387 Kids, u trajanju od 4 mjeseca, koja će startati u septembru. A387 Kids će djeci omogućiti uvod u svijet programiranja, konstruiranja igrica i robotike. Kako bi im na što interesantniji način približili svijet programiranja, kursevi će biti interaktivni i konstruirani po uzoru na najmodernije svjetske metode obrazovanja", poručuju organizatori.

U našoj fotogaleriji pogledajte atmosferu s ovih kurseva.

Za detaljnije informacije o predstojećem kursu Arduino i ostalim kursevima na Academy 387 - informirajte se na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije