Hor za male i mlade "Suncokreti" ponovo ispunjava srca svih generacija

Radiosarajevo.ba
Hor za male i mlade "Suncokreti" ponovo ispunjava srca svih generacija
Suncokreti / Hor za male i mlade "Suncokreti"
Koncert Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 3“, održat će se povodom Dana planete Zemlje u subotu 21. aprila u Bosanskom kulturnom centru (BKC) s početkom u 18 sati.

Prisutnu malu raju u holu BKC-a dočekat će Drvo želja, na koje će moći lijepiti posebno dizajnirane listove sa vlastitim željama svijeta u kojem žele živjeti, a upravo od ovih želja, Hor za male i mlade Suncokreti kreirat će svoju novu pjesmu.

Koncertu će prethoditi desetominutni edukativni čas koji će održati studentice odsjeka za ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA o temi “Kako se ophoditi prema svijetu u kojem živimo“, a voditelj cjelokupnog programa bit će glumac Mario Drmać.

Sve ulaznice, podijeljene su učenicima i učenicama sarajevskih osnovnih škola.

"Naši posebni gosti bit će polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji će uzeti učešće s dvije tačke i to, duo na klasičnim gitarama i trio kombinaciju klavir-truba-violina. Naš koncert polako prerasta u tradiciju i sretni smo što će uz našu redovnu publiku s nama biti i učenici i učenice sarajevskih osnovnih škola koje smo posebno pozvali na zajedničko druženje“, istakao je voditelj hora za male i mlade Suncokreti, Nedžad Merdžanović, te se posebno zahvalio UniCredit Bank BiH koja već treću godinu zaredom podržava rad Suncokreta.

"Saradnju s UniCredit Bank BiH imamo još od prvog koncerta Suncokreta i naša ljubav traje sve do danas. U međuvremenu smo snimili album, imali brojne nastupe i koncerte i sigurno da bez njihove podrške ne bismo uspjeli u tome “, naglasio je Merdžanović.

Pored pjesama koje su već dobro poznate kao što su “Putujemo“, “Veseli voz“, “Super Štek“, “Pjesma Suncokreta“ i “Prijatelji“, Suncokreti će prvi put izvesti dvije nove pjesme, “Zamisli se svijete“ autorice Sanele Pršeš te “You are my sunshine“ (Ti si sunce) koautora Nedžada Merdžanovića.

Ulaz na program je slobodan. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na blagajni BKC-a u periodu od 10 do 17 sati svakim radnim danom i subotom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije