Gužva u Buybooku: Svi žele kupiti knjige

Radiosarajevo.ba
Gužva u Buybooku: Svi žele kupiti knjige
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Knjižara Buybook

Mnogo puta do sada uvjerili smo se da je knjiga najbolji čovjekov prijatelj.  Uprkos rastućim trendovima čitanja s ekrana, knjiga, ona tradicionalna, papirna, ne gubi svoje poklonike.

Slaveći prijateljstvo čovjeka i knjige, omiljena sarajevska knjižara i izdavačka kuća Buybook i ovog decembra otvorila je svoja vrata na tradicionalnoj manifestaciji "Noć knjige", kada se pojedina izdanja mogu kupiti i po 70% sniženoj cijeni. 

Ovo je prilika i da se proslavi 22. rođendan ove izdavačke kuće. 

Tim povodom je najavljeno da će se u  Noći knjige moći nabaviti nova izdanja: Ja mrzim internet američkog književnika turskog porijekla Jaretta Kopeka čije objavljivanje je označeno kao književna senzacija i koji je nastao kao rezultat besprijekorno pronicljivog posmatranja savremenog društva i predstavlja litaniju protiv načina na koji čovjek upotrebljava tehnologiju; zatim  Istanbul: Grad, sjećanja turskog nobelovca Orhana Pamuka u novom luksuznom izdanju sa preko tristo novih fotografija sada kao Istanbul na fotografijama.

Knjižara Buybook  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Knjižara Buybook

U Buybookovoj ponudi možete pronaći i bestselere autor/ica kao što su Khaled Hosseini, Elif Safak, Elena Ferrante, Paulo Coelho, Dan Brown...  S velikim popustom mogu se nabaviti neka od kapitalnih izdanja kao što su Izabrana djela Zuke Džumhura s predgovorom Ive Andrića koja su sačinjena od sedam knjiga, sabran djela Darija Džamonje Ako ti jave da sam pao..., knjigu pripovijetki Iz tame svijeta Dževada Karahasana i Priče za laku noć za djevojčice buntovnice – priče o izvanrednim ženama, koju potpisuju Favilli Elenai Cavallo France.

Popusti se mogu iskoristiti i u knjižari u Tuzli, te  putem  web shopa www.buybook.ba, naveli su iz Izdavačke kuće Buybook.

Vrata Buybooka u Radićevoj ulici u Sarajevu večeras su otvorena do ponoći. U galeriji pogledajte kakva je atmosfera  u knjižari vladala  danas oko 17,00 sati. 

Knjižara Buybook  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Knjižara Buybook

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije