Gromoglasni aplauz za dramu “Gazi Husrev-beže ili bukagije”

N. Ka.
Gromoglasni aplauz za dramu “Gazi Husrev-beže ili bukagije”
Foto: Radiosarajevo.ba / Gazi Husrev–beže ili: Bukagije
Gromoglasni aplauz odjekivao je sinoć Narodnim pozorištem u Sarajevu, nakon premijere predstave “Gazi Husrev-beže ili Bukagije”.

Drama Džemaludina Latića, u režiji Tanje Miletić - Oručević, dubokim emocijama osvojila je publiku.

Izvrsna glumačka postava prlibližila je ljubav i viziju koju je Gazi Husrev-beg osjećao prema Sarajevu. On se smatra jednom od najznačajnijih ličnosti u dugogodišnjoj historiji grada, što su prepoznali i autori.

Pored historijskih elemenata, kroz dramu se provlače ljudska čežnja za vlašću i pohlepa. Kroz brojne likove, publici je približeno šta su ljudi spremni uraditi kako bi se dočepali vlasti.

Uloga Gazi Husrev-bega pripala je mladom glumacu Aldinu Omeroviću, koji je sinoć briljirao. Osim njega, u predstavi igraju: Emir Fejzić, Vedran Đekić, Merima Lepić-Redžepović, Ejla Bavčić-Tarakčija, Ermin Sijamija, Helena Vuković/Mona Muratović, Mehmed Porča, Aleksandar Seksan, Damir Kustura, Hasija Borić-Stojić, Riad Ljutović, Alen Muratović, Nerman Mahmutović i Davor Sabo.

Zahvaljujući ovoj ekipi, Beg je nakon više od 450 godina stajao ponovo u svom Sarajevu.

Prvu reprizu predstave “Gazi-Husrev beže ili Bukagije” možete pogledati 7. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije