Gradiška: Fotografije koje propituju da li je dovoljno voljeti se samo jedan dan

Radiosarajevo.ba
Gradiška: Fotografije koje propituju da li je dovoljno voljeti se samo jedan dan
0 / Izložba djevojke pitaju žene

Kulturni centar Gradiška najavljuje izložbu fotografija "Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?", na kojoj će radove predstaviti pet mladih djevojaka iz tri grada

Izložba će biti otvorena u srijedu 7. marta u 20 sati.

Povod za izložbu je nadolazeći međunarodni praznik Dan žena, a djevojke fotografijama postavljaju vječito pitanje - koliko ljubavi je dovoljno i da li je taj jedan dan u godini jedini kada treba pričati o tome.

Ovu inicijativu je pokrenula Tea Jagodić, fotografkinja iz Banjaluke, koja već godinama kroz svoje radove obrađuje spomenutu tematiku, a za ovu priliku je okupila još četiri koleginice. Pored nje, radove će predstaviti Teodora Čikić iz Gradiške, Ivana Bjeljac iz Novog Grada te Tajana Dedić Starović i Milana Tomić iz Banjaluke.

Iako veliki broj ljudi prati radove navedenih autorica na online platformama, ovo prava prilika da ih sada vidimo u sasvim drugom svjetlu. 

Izložba "Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?" će biti otvorena sedam dana, a nakon toga radovi se sele u banjalučki Art klub "Prostor".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije