Gitara spaja - Dođite na prvi međunarodni festival gitare!

Radiosarajevo.ba
Gitara spaja - Dođite na prvi međunarodni festival gitare!
"GuitArtFest Sarajevo East" - prvi međunarodni festival gitare pod sloganom"Gitara spaja" održat će se od 28. do 30. oktobra 2016. u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Festival će okupiti plejadu domaćih i stranih umjetnika, pedagoga i predavača, kao i veliki broj đaka i studenata - polaznika majstorskih radionica. Osim koncerata eminentnih solista i ansambala, na završnom revijalno-takmičarskom koncertu publici će se predstaviti i najbolji polaznici radionica. Vrijedne nagrade najboljima dodijelit će stručni žiri sastavljen od renomiranih gitarskih stručnjaka, a posebnu nagradu dodijelit će i publika svojim glasovima.

Nakon svečanog otvaranja u petak 28. oktobra u 20 sati nastupit će vrhunski gitarski trio Balkan Strings iz Beograda s atraktivnim programom originalnih kompozicija, fuzije balkanskog melosa i jazza.

U subotu 29. oktobra u 20 sati gitarskim recitalom publici će se predstaviti izuzetni majstor klasične gitare, Dubrovčanin Maroje Brčić. Festival svečano zatvara revijalno-takmičarski koncert najboljih učesnika u nedjelju 30. oktobra u 17 sati.

Osim koncertnog programa i majstorskih radionica održat će se promocije instrumenata, izložbe notnih izdanja i gitara ručne izrade. "GuitArt Fest Sarajevo East" će svim ljubiteljima gitare pružiti istinski muzički doživljaj.

Gitara spaja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije