Generalni direktor UNESCO-a pokrovitelj Sarajevske zime

Fena
Generalni direktor UNESCO-a pokrovitelj Sarajevske zime
Foto: Fena / Sarajevska zima

Generalni direktor UNESCO-a Audrey Azoulay bit će pokrovitelj XXXV Festivala "Sarajevska zima" 2019. koje će pod motom "Buka i Bijes" biti održan od 7. februara do 21. marta iduće godine.

U pismu kojim potvrđuje pokroviteljstvo, Azoulay ističe da "Sarajevska zima" snažno promoviše kulturne raznolikosti i da će i naredno festivalsko izdanje dati doprinos kreativnosti i kulturnoj baštini, saopćeno je iz Festivala "Sarajevska zima".

Direktor "Sarajevske zime" Ibrahim Spahić izjavio je da je već 25 godina UNESCO pokrovitelj Festivala, naglasivši da su svi u BiH ponosni da naša država u ovoj godini obilježava 25 godina članstva u UNESCO-u.

"To je jedinstvena i izuzetno važna činjenica koja govori o interkulturalnom svjetskom karakteru Festivala i našoj zemlji. U 2019. gostovanje umjetnika sa svih kontinenata svijeta bit će i u znaku jubileja SWF i priprema za Olimpijadu kulture Sarajevo 2021", ocijenio je Spahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije