Gdje ljubav nije dozvoljena: Progonjeni i ugroženi jer su drukčiji

Fena
Gdje ljubav nije dozvoljena: Progonjeni i ugroženi jer su drukčiji
Foto: Facebook / Plakat

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti ugostit će u svojim prostorijama u Sarajevu izložbu fotografija nazvanu "Gdje ljubav nije dozvoljena" koja će biti otvorena 5. septembra (četvrtak).

Povodom održavanja bh. Povorke ponosa zakazane za nedjelju, 8. septembra, Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Heinrich Boll Fondancija organiziraju ovu izložbu fotografija "Gdje ljubav nije dozvoljena" (Where Love is Illegal) međunarodno nagrađenog fotografa Robina Hammonda.

Hammond je proveo nekoliko godina putujući kroz države u kojima su LGBTI osobe progonjene i ugrožene te je napravio stotine portreta osoba koje svakodnevno moraju braniti svoj identitet, a svaka fotografija je nastala u uskoj saradnji između oslikanih osoba i fotografa.

Izložba će biti otvorena do 11. septembra u prostorijama Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Sarajevo, najavljeno je iz EU Info centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije