FOTO: Sutra počinje treći SOS Dizajn Festival

14. 10. 2014. u 11:13:52 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Treći SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja "Studenti dizajna" otvorit će se u srijedu, 14. oktobra, 2014. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, u 19:30 sati. Festival počinje izložbom 180 radova Crtanje je mišljenje jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera, Miltona Glasera.

Festival će trajati sve do nedjelje, 19. oktobra, a organizatori su i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna kao što su Ian Anderson (Velika Britanija), Viktor Koen (SAD), Miha Klinar (Slovenija) dok iz susjedne Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić koji će kroz svoje lične uspjehe motivirati studente na akciju.

Prema tradiciji, predavači će održati i radionice, a neke od tema su Dizajn menadžment, Način generisanja autorskih sadržaja i Ilustracija od C do F.

Osim ovoga otvorene će biti i izložbe PDP Konferencija i Plakatiranje, dok će pod motom Uči, radi, zabavi se više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovati i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH i regije.

“Iznimno nam je drago što i treću godinu zaredom radimo ovaj festival koji će svim našim kolegama pružiti priliku da upoznaju uspješne umjetnike iz cijelog svijeta i da kroz primjere iz prakse steknu nova znanja“, istaknula je Sanja Planinić, iz organizacijskog tima, te dodala da su mjesta za mnoga predavanja i radionice već popunjena.

“Izložbu Crtanje je mišljenje kojom ćemo otvoriti festival organizujemo uz veliku podršku Mirka Ilića i Ane Matić, te im se ovom prilikom posebno zahvaljujem“, dodala je Planinić.

Kino Meeting Point će biti festivalsko mjesto susreta dok će se PechaKucha večeri održavati u kinu Kriterion. Tokom festivalskih večeri za dobru atmosferu će biti zadužen SOS party.

NEMA KOMENTARA