Film "Muškarci ne plaču" od sutra u kinima sedam bh. gradova

Radiosarajevo.ba
Film "Muškarci ne plaču" od sutra u kinima sedam bh. gradova
Dugometražni prvijenac reditelja Alena Drljevića "Muškarci ne plaču" od 16. novembra kreće u redovnu kino distribuciju.

Svjetsku premijeru ovaj film imao je na Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je osvojio nagradu Cine Europa i Specijalnu nagradu žirija, te bh. premijeru na Sarajevo Film Festivalu.

Brojne pozitivne reakcije i mišljenja kritičara ovaj film ocjenjuju kao jedan od najboljih domaćih filmskih ostvarenja, što svakako potvrđuje i njegova kandidatura za Oskara.

Neobična dimenzija filma je to što u njemu nema glavnog lika, već je podjednako nosi grupa izvrsnih glumaca kao što su Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Sebastian Cavazza, Ivo Gregurević, Izudin Bajrović i Jasna Đuričić.

Autori scenarija su Alen Drljević i Zoran Solomun, a producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić. Montažu potpisuje Vladimir Gojun, a direktor fotografije je Erol Zubčević.

Film je nastao na osnovu stvarnih događaja, odnosno, komunikacije koja je nakon rata uspostavljena među bivšim pripadnicima različitih zaraćenih vojski na prostorima bivše Jugoslavije.

Film Muškarci ne plaču možete pogledati u kinima: Sarajevo (Cinema City), Banja Luka (Multipleks Palas), Zenica (Multiplex Ekran), Mostar (CineStar Cinemas), Bihać (CineStar Cinemas), Tuzla (CineStar Cinemas) i Prijedor (Kino Kozara).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije