'Festive Gala Academy Concert': Udruženje 'Mali Mozart' obilježava rođendan velikog kompozitora

Radiosarajevo.ba
'Festive Gala Academy Concert': Udruženje 'Mali Mozart' obilježava rođendan velikog kompozitora
/ FOTO: Mali Mozart

Povodom godišnjice rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, 27. januara 2015, Udruženje Mali Mozart obilježava rođendan velikog kompozitora u Sarajevu sa specijalno namijenjenom svečanošću pod nazivom W.A.Mozart Festive Gala Academy Concert.


Udruženje Mali Mozart (Little Mozart) fokusirano je na njegu i razvoj muzičke kulture i scenske umjetnosti, predstavljanje umjetnosti kao kreativnog instrumenta, koristeći holistički, tj. sveobuhvatan pristup djelovanja s ciljem obogaćivanja, razvoja dječije muzičke kulture i edukacije.

"Veoma smo sretni i počastvovani da na Mozartov rođendan organiziramo Festive Gala Academy Concert kako bismo se prisjetili genijalnosti Mozartove ličnosti i kreativnosti njegovog rada", kazali su organizatori.

Tu noć će se izvoditi najpoznatije i najdraže Mozartove kompozicije.

U središtu pažnje bit najtalentiranija i najkreativnija djeca, studenti i profesori iz Sarajeva i drugih bh. gradova, kao i gost iz Hrvatske.

"Mi smo uvjereni da će ovom manifestacijom započeti veoma važna 2015. godina koju mi vidimo kao godinu velikih pozitivnih promjena prema boljoj, ljepšoj i prosperitetnijoj budućnosti naše prelijepe domovine. Mozart Effect bi se mogao koristiti kao vodič za cijelo bh. društvo u nadolazećim mjesecima, a posebno za mlade sa svim svojim beneficijama inkluzije, kreativizma, empatije prema drugima, stavljanje pojedinca i zajednice u centar kreiranja i dešavanja", istaknuli su organizatori.

Udruženje Mali Mozart iza sebe ima uspješne procese, ali i rezultate rada s mališanima. U toj instituciji djeca imaju priliku učiti svirati razne instrumente, te se baviti glumom, plesom i pjevanjem. S tim u vezi, ove godine žele ići korak naprijed i koristiti potencijale koje imaju. Cilj je rad na ovom projektu jer smatraju da je to polje koje djeci može biti zabavno i edukativno, ali i timu izazovno, a društvu i zemlji jako korisno.

Generalni pokrovitelj ovog projekta je Ambasada Austrije, Sarajevo.


Muzika nije u notama, nego je

      u pauzama između''

– Wolfgang Amadeus Mozart -

 

Predsjednik upravnog odbora Mali Mozart iz Sarajeva je prof. Rusmir Russo Piknjač, nekadašnji student Muzičke Akademije u Sarajevu i Universitet für Musik und Darstelende Kunst Graz, Austrija, također bivši zaposlenik Opere Haus Vereinigte Bühnen Graz, gdje je radio kao kompozitor i muzičar, profesor Klavira/Keyboarda, Harmonike i Trube u muzičkoj školi Heart bei Graz, Theatar am Bahnhoff, Theatar im Keller, muzičar i kompozitor, nekadašnji zaposlenik u Aktion Spielbus Graz, Austrija i sadašnji direktor muzičke škole Aria Music School Sydney.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije