Festival omladinske kulture: Javni poziv umjetnicima i bendovima

Radiosarajevo.ba
Festival omladinske kulture: Javni poziv umjetnicima i bendovima
Foto: Facebook / Festival omladinske kulture

Omladinski kulturni centar „UrbanArt“ u partnerstvu sa Omladinskim klubom „Pod istim suncem“ iz Jablanice organizuje Festival omladinske kulture PYAF! From BraveArt to Activism u periodu od 23. do 25. augusta.

U sklopu festivala će biti organizovan niz sadržaja a između ostalog planirano je crtanje murala i muzički dio programa namjenjen demo – bendovima.

Organizatorili su otvorili javni poziv za:

1. Crtanje murala i izložbu

Tražimo: Mlade umjetnike do 30 godina starosti koji će poslati svoje ideje za murale koje promovišu omladinski aktivizam. Potrebno je poslati draft rada u manjoj dimenziji i kratak opis.

Procedura: Žiri će izvršiti odabir ukupno do 8 ideja/umjetnika i ti radovi će biti izrađeni na platnima dimenzija 1x2m te predstavljeni publici tokom trajanja festivala.

Također, izabrani umjetnici će zajednički raditi na izradi jednog murala na zidu koji će za tematiku imati promociju omladinskog stvaralaštva i aktivizma.

Nudimo: Za izabrane umjetnike obezbjeđujemo potreban materijal, predstavljanje svojih radova publici, snosimo troškove prevoza, smještaja i hrane te će imati mogućnost da prisustvju ostalim događajima na samom festivalu.

Prijave: Ideje, draft s opisom primamo putem E-mail: okcurbanart@outlook.com ili putem FB stranice www.facebook.com/okcurbanart/ do 02.08.2019.

Napomena: Izrađeni radovi će nakon festivala biti poklonjeni omladinskim centrima u BiH. Izabrani učesnici će biti objavljeni do 05.08.2019.godine.

2. RockMaraton - DemoFest

Tražimo: Demo bendove koji će poslati snimak minimalno jedne autorske pjesme (može i link na online platforme na kojoj se nalazi) te kratku biografiju benda.

Procedura: Žiri će izvršiti odabir ukupno 6 demo bendova koji će imati priliku da predstave svoje autorske pjesme festivalskoj publici .

Napomena: Bendovi koji su poslali svoje prijave za učešće prije otvaranja Javnog poziva ne trebaju ponovo slati svoje podatke, njihove prijave su prihvaćene.

Nudimo: Izabrani bendovi će imati 30-minutni nastup na festivalskoj pozornici, snimljen audio - video zapis koji će se distribuirati putem online platformi.

Također, snosimo troškove prevoza, smještaja i hrane te će imati mogućnost da prisustvju ostalim događajima na samom festivalu.

Prijave: Autorske pjesme ili linkove, te kratku biografiju možete poslati na e-mail: okcurbanart@outlook.com ili putem Facebook stranice do 2. augusta. Izabrani učesnici će biti objavljeni do 05.08.2019.godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije