Ermin Bravo kao scenarista i redatelj: Počelo snimanje filma Dah

Radiosarajevo.ba
Ermin Bravo kao scenarista i redatelj: Počelo snimanje filma Dah
/ Snimanje filma "Dah"
Filmska ekipa koju je okupila produkcijska kuća “Deblokada” nalazi se na Jahorini, gdje je upravo počelo snimanja kratkog igranog filma pod radnim nazivom “Dah”.

Riječ je o redateljskom i scenarističkom prvjencu poznatog bh. glumca Ermina Brave. 

Radnja filma smještena je u Rehabilitacioni centar gdje se dvadesetšestogodišnji Igor, radnik na održavanju, susreće s pacijenticom Editom koja ima 71 godinu.  Slučajni susret razvit će se u neobičan odnos. Bez ijedne riječi dva bića će se prepoznati i promijeniti jedno drugo. Šta se desi kada posljednje trenutke u životu podijelite sa strancem?

Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels. Ona je našoj publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu Toni Erdmann,  koji je pored niza uspjeha na najprestižnijim svjetskim festivalima i kino-distribuciji, ove godine bio nominiran i za Oscara za najbolji strani film.

Osim njih, u filmu će se pojaviti Boris Ler i Alban Ukaj.

S obzirom na to da je film neverbalan, glumačka igra je krucijalna u pričanju ove priče i razvijanju odnosa.

Film će biti realiziran u saradnji s Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo, a u potpunosti će biti snimljen u hotelu Bistrica na Jahorini.

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić a izvršni producent je Mirza Hamzić. Projekt su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Ministarstvo za kulturu i sport kantona Sarajevo.

Direktor fotografije: Eldar Emrić
Scenografija: Mirna Ler
Kostim: Lejla Hodžić
Šminka: Lamija Hadžihasanović Homarac
Montaža: Vladimir Gojun

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije