Elma Tataragić iz Berlina: Mislim da imamo dobar film

Radiosarajevo.ba
Elma Tataragić iz Berlina: Mislim da imamo dobar film
Foto: EPA-EFE / Elma Tataragić na Berlinaleu

Svjetska premijera filma "Bog postoji, zove se Petrunia" dešava se danas na 69. Berlinskom filmskom festivalu. 

U režiji makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske, ovaj film važan je i za bh. kinematografiju, s obzirom da je scenarij napisala naša Elma Tataragić. Film je jedini s područja bivše Jugoslavije koji je uvršten u zvaničnu takmičarsku konkurenciju ovogodišnjeg Berlinalea. 

Na projekciji za novinare, film je izazvao dobre reakcije i nagrađen aplauzom, što nije uvijek pravilo, javlja suradnica portala Radiosarajevo.ba s Berlinalea Sadija Kavgić.

Odmah nakon projekcije, Elma Tataragić za Radiosarajevo.ba  izjavila je: 

"Prvi test je odlično prošao, presretni smo, a brzo ćemo vidjeti i šta publika kaže. Ja sam jako zadovoljna filmom, što nije uvijek slučaj kada je u pitanju scenarista. Mislim da imamo dobar film i puni samopouzdanja idem na premijeru." 

Radnja filma "God exist, her name is Petrunya"  prati mladu ženu koja odlučujue umiješati se u "muški svijet", nakon čega nastaju gotovo apsurdne situacije. Pogledatje trailer:  

 Podsjetimo, ovo nije jedini film scenaristice Elme Tataragić na ovogodišnjem Berlinalu. Sutra će u programu Panorama  biti prikazan film Šavovi,  Miroslava Terzića, za koji je takođe radila scenarij, a u koprodukciji je sudjelovala Bosna i Hercegovina.

Poželimo našim filmskim djelatnicima mnogo uspjeha. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije