Elma Begović osvojila nagradu Best Actress: Sarajevo je moj grad i inspiracija

E.B.
Elma Begović osvojila nagradu Best Actress: Sarajevo je moj grad i inspiracija
Foto: Privatni album / Elma Begović, kanadska glumica bh. korijena

Nagrada Best Actress na festivalu "Los Angeles Cinema Festival of Hollywood" otišla je u ruke kanadske glumice bosanskohercegovačkih korijena Elme Begović. 

Riječ je o nagradi za ulogu u kratkom filmu Undone, koji je Begović sama napisala te financirala.

Kako je rekla za Radiosarajevo.ba film nastavlja dalje svoj put na drugom festivalu u Holywoodu - Hollywood Reel Independent Film Festival.

„Kratki film Undone, smo snimili u septembru 2018. godine u Torontu, iako se priča dešava u Los Angelesu. Ova priča je biografska, i na pomalo komičan način sam htjela da je podijelim s publikom, iskrenu verziju života umjetnika u Hollywoodu, a pogotovo onih koji su stranci/imigranti/izbjeglice. Želja da budemo 'dovoljno dobri', 'dovoljno lijepi', 'dovoljno atraktivni', akceptirani, postoji u nama svima, i ovaj film istražuje to pitanje postavljajući pitanje gledatelju šta bi učinio da ostvari svoj san”, govori Begović.

Prema njenim riječima dobiti nagradu Best Actress na ovom festivalu za nju ima veliko značenje i kako kaže veoma je zahvalna na tome, jer je u projekat uložila mnogo truda.

Naredni festival na kojem će biti prikazan film Undone je Hollywood Reel Independent Film Festival koji se održava u februaru, no tu se ne završava njegov put. Dok čeka potvrde o učešću na drugim festivalima, Elma ipak najviše priželjkuje Sarajevo.

„Imam veliku želju da svoj film podijelim s publikom u Bosni i Hercegovini. Bila bi velika čast da Undone stigne do Sarajvo Film Festivala ovog ljeta. Sarajevo je moj najdraži grad i velika inpiracija za mene“, ističe Begović. 

Kako smo ranije pisali, Elma Begović rođena je 1989. godine u Bijeljini. Ratni period s porodicom je provela u Berlinu. 

Bosanka Elma Begović zvijezda horor filmova 

Iako su se po završetku rata vratili nakratko u Bosnu i Hercegovinu, konačna odluka bila je odlazak u Kanadu gdje i danas žive. 

Podsjetimo i to da je Elma Begović 2016. godine snimila film Tear Us Apart u kojem tumači glavnu ulogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije