Uskoro konferencija "Prvi svjetski rat i BiH - Neispričane priče"

Radiosarajevo.ba
Uskoro konferencija "Prvi svjetski rat i BiH - Neispričane priče"
Facebook / Historijski arhiv Sarajevo

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje konferenciju Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina - Neispričane priče, koja će se održati u četvrtak 22. februara 2018. godine, od 9.00 do 14.30, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1.

Konferencija je jedna od aktivnosti u okviru projekta NETWORLD (Networking in Preserving the First World War Multicultural Heritage in the Danube Countries) u kojem učestvuje 14 partnera iz devet zemalja Dunavske regije. Cilj projekta NETWORLD je očuvanje baštine vezane za Prvi svjetski rat i razvoj kulturnog turizma u BiH i drugim zemljama Dunavske regije. NETWORLD projekat  je finansiran kroz Interreg Danube Transnational Programme. 

Konferenciju Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina – Neispričane priče će obilježiti niz istaknutih govornika - stručnjaka za period Prvog svjetskog rata koji će u svojim izlaganjima obraditi teme vezane za očuvanje sjećanja na Prvi svjetski rat i revitalizaciju spomenika iz Prvog svjetskog rata. Materijalna i nematerijalna baština u Bosni i Hercegovini vezana za Prvi svjetski rat predstavlja veliki potencijal za razvoj kulturnog turizma i razvoj novih turističkih proizvoda.

Nakon konferencije je za sve učesnike planirana razgledna turistička tura vezana za Prvi svjetski rat u Sarajevu.

Učešće na konferenciji Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina – Neispričane priče je besplatno uz obaveznu registraciju putem linka: http://bit.ly/2nCtZkk.

Više informacija o konferenciji možete saznati putem zvanične web stranice.

Organizaciju konferencije su podržali Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije