Dubioza Kolektiv i Helem Nejse održali koncert podrške za izbjeglice i migrante

Radiosarajevo.ba
Dubioza Kolektiv i Helem Nejse održali koncert podrške za izbjeglice i migrante
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Dubioza Kolektiv i Helem Nejse održali koncert podrške za izbjeglice i migrante
Nakon izložbe "People of Sarajevo" i "The Balkan Route" koncert podrške izbjeglicama i migrantima održali su Dubioza kolektiv i Helem Nejse.

Građani su uživali u hitovima poznatih bh. bendova, a u nastavku vam donosimo djelić atmosfere s koncerta: 

Podsjetimo, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u utorak su otvorene dvije izložbe "People of Sarajevo" i "The Balkan Route".

"People of Sarajevo" izložba je fotografkinje Imrane Kapetanović. Projekat je to koji je inspirisan projektom Humans of New York Brandona Stantona. Imran na sličan način, uz objavu jedne fotografije dnevno i kratku priču predstavlja građane i građanke Sarajeva. Ovaj put Imran nam donosi priče naših novih sugrađana. 

Izložba The Balkan Route Marka Đurice prikazuje svakodnevne probleme i situacije ljudi koji se kreću "balkanskom rutom".

Na izložbi ćemo moći vidjeti 44 fotografije na kojima se vidi svakodnevna borba i kršenje ljudskih prava izbjeglica i migranata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije