Druga festivalska noć: Otvoren Takmičarski program SFF-a

Radiosarajevo.ba
Druga festivalska noć: Otvoren Takmičarski program SFF-a
Crvenim tepihom druge festivalske večeri 23. Sarajevo Film Festivala, prošetala je ekipa filma "Zrno".

Upravo je ovaj film turskog reditelja Semiha Kaplanoğlua otvorio Takmičarski program 23. Sarajevo Film Festivala. Večeras je aplauzom ispraćena i ekipa crnogorskog filma The Books of Knjige: Slučajevi pravde.

Brojne ličnosti iz javnog života BiH te poznate zvanice iz regije i svijeta uveličale su ovu filmsku smotru koja je Sarajevo svrstala visoko na listu svjetskih festivalskih destinacija.

Pogledajte kako je večeras bilo na crvenom tepihu.

sff2017_festival_sarajevo_RSA_3.JPG - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

Zrno 

Radnja filma Zrno prati profesora Erola Erina, stručnjaka za genetiku sjemenja, živi u nedefiniranoj bliskoj budućnosti, u gradu koji magnetni zidovi štite od imigranata raznih profila. Iz nepoznatog razloga, poljoprivredni zasadi u gradu zapali su u genetsku krizu. Na sastanku u sjedištu korporacije Novus Vita, Erol saznaje za kolegu genetičara Cemila Akmana koji je napisao rad o cikličnim krizama koje pogađaju genetički modificirana sjemena. Kako bi ga potražio, Erol kreće na put. Put koji će ga natjerati da preispita sva svoja prethodna znanja i stavove.

 

Zbog kiše

Projekcije se premještaju prema rasporedu: Ljetno kino Raiffeisen se premješta u KSC Skenderija, Sarajevsko Summer Screen u Pozorište mladih Sarajevo, a Ljetno kino Novi Grad premješta se u Kino Novi Grad.

U slučaju kiše, kada organizator Festivala zvanično objavi, projekcije iz otvorenih kina se premještaju u zatvorene kino objekte.

Ukoliko je objavljeno da se projekcije premještaju u zatvorena kina prije početka projekcija, termin projekcije ostaje isti, a ukoliko kiša padne u toku projekcije ona će biti nastavljena u zatvorenom kinu 30 minuta nakon objave o premještanju projekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije