Počela dječija nedjelja "Sretan ćeš biti, svijete, kad usrećiš dijete"

Fena
Počela dječija nedjelja "Sretan ćeš biti, svijete, kad usrećiš dijete"
Dječija nedjelja u Kantonu Sarajevo počela je danas svečanim programom u Domu mladih pod motom "Sretan ćeš biti, svijete, kad usrećiš dijete".

Kantonalna ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Amela Dautbegović na otvaranju je kazala da je ova nedjelja najvažnija u godini jer je posvećena djeci.

"To je naša budućnost, djeca su vojska najjača i mi odrasli moramo voditi računa šta radimo i kakvu ćemo im državu ostaviti", naglasila je Dautbegović.

Istaknula je da je u okviru ovog događaja organizirano više od 200 raznih aktivnosti u kojima će učestvovati djeca.

"Kao i prošle godine akcent je na inkluziji, odnosno djeci s poteškoćama u razvoju, sve radi stvaranja društva jednakih mogućnosti", rekla je Dautbegović.

Program je počeo intoniranjem himne Dječija nedjelja u izvedbi Osnovne muzičke škole Mladen Pozajić, a u okviru programa održani su različiti kulturno-umjetnički programi.

Ove godine komponirana je himna, izrađen je trajni plakat i logo manifestacije za Kanton Sarajevo kao i promotivni film o svemu što će se dešavati tokom manifestacije.

Program će biti proveden u koordinaciji s ustanovama iz oblasti socijalne i dječije zaštite, predškolskim i školskim ustanovama, kulturnim institucijama  te nevladinim organizacijama.

Manifestacija Dječija nedjelja, koju tradicionalno organizira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, bit će održana od 2. do 8. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije