Djeca s poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu

Radiosarajevo.ba
Djeca s poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu
Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za pomoć i podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.

Samo u ovoj godini realizirano je nekoliko projekata namijenjenih ovim mališanima, a jedan od njih bio je i projekt pod nazivom Pokaži svoj talent gdje je oko 500 djece s poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se s vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

Općina Centar i načelnik Nedžad Ajnadžić se nisu zaustavili na tome već su pokrenuli i drugi projekt. Jedan od njih je i otvaranje Centra za podršku osobama s poteškoćama u razvoju koji bi uskoro trebao početi s radom.

S obzirom na to da je u toku Sarajevo Film Festival, najveći kulturni događaj u regionu u toku, Općina Centar se potrudila i osigurala ulaznice za dvadesetak osoba s poteškoćama u razvoju iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Mališani su danas u pratnji dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Sulejmana Haljevca prošetali crvenim tepihom na trgu ispred Narodnog pozorišta, a uživali su i u filmu koji je prikazan u Pozorištu mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije