Danis Tanović završio spot za Ashera Monroea i Sanelu Jenkins

Radiosarajevo.ba
Danis Tanović završio spot za Ashera Monroea i Sanelu Jenkins
/ Foto: Radiosarajevo.ba
Površinski kop i ambijent rudnika Breza i Kakanj odabrani su kao scenografija za snimanje spota koji je spojio Sanelu Jenkins, Danisa Tanovića i američku zvijezdu u usponu Ashera Monroea
 
Godinu dana nakon što je obavljeno snimanje u BiH, producenti ovog američkog pjevača odlučili su da je vrijeme za objavljivanje spota za njegov hit 'Hush, hush', koji se već našao na listi američkog MTV-a
  

 
Suradnja je potaknuta od strane humanitarke i poslovne žene sa internacionalnom karijerom Sanele Jenkins, koja je finansirala snimanje ovog videa, te tim povodom, prije godinu dana, izjavila za portal Radiosarajevo.ba
 
"Kroz spot Ashera Monroea želim cijelom svijetu opet ukazati na potencijal BiH te da mlada bh. inteligencija može odgovoriti i najzahtjevnijim izazovima show biznisa. Sigurna sam da će naš oskarovac, moj dobar prijatelj, napraviti odličan posao i zaista više vjerujem u njegov rad nego rad američkih režisera”. 
 
Sudeći po finalnom proizvodu - završenom spotu za pjesmu 'Hush, hush', prognoze Jenkinsove su se i ostvarile - Tanović je napravio odličan posao.
 
Spot je u cjelini radila ekipa iz BiH, uključujući i majstora kamere Erola Zubčevića i agenciju Fabrika. Pleasači koji se pojavljuju u spotu su mladi ljudi iz Kaknja.  
 
"Kada mi je Sanela predložila da dođem u BiH da radim bio sam malo skeptičan. Nakon nekoliko dana boravka mogu reći da sam fasciniran BiH, ljudima i profesionalcima sa kojima sarađujem na snimanju spota. Zahvalan sam Saneli zbog ovog iskustva i siguran sam da ću ponovo doći sa svojim prijateljima u BiH", izjavio je Asher Monroe prilikom snimanja spota za Radiosarajevo.ba.
 
Prema prognozama svjetskih kritičara Asher Monroe bi ubrzo sa prijestolja mogao skinuti najveću aktuelnu teen zvijezdu Justina Biebera. Prema rječima Sanele Jenkins ovim se ukazala izvrsna prilika za promociju BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije