Danis Tanović će režirati dramsku seriju "Success" za HBO Europe

AA
Danis Tanović će režirati dramsku seriju "Success" za HBO Europe
Radiosarajevo.ba / Danis Tanović
Televizijska mreža HBO Europe uskoro počinje raditi svoju prvu originalnu seriju za regiju Adria pod nazivom "Success" (Uspjeh), a režirat će je bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović.

Dramska serija Success, koju je napisao Marjan Alčevski, bit će prva serija u režiji Tanovića koji je 2001. godine osvojio prestižnu filmsku nagradu Oscar za svoj film Ničija zemlja.

Serija prati priču o četiri stranca koji su povezani raznim nasilnim događajima.

Televizijska mreža HBO Europe pokrenula je 2016. godine inicijativu za proizvodnju dramskih serija u regiji Adria koja pokriva Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju i Crnu Goru.

Producenti serije bit će Ana Balentović i Johnathan Young, a bit će producirana u zagrebačkoj kompaniji Drugi plan.

Tanović je istaknuo da je sretan što će režirati seriju za HBO Europe.

"Dugo su mi nudili da režiram serije koje su, prema mom mišljenju, u ovom momentu mnogo zanimljivije i inventivnije od filmova, ali nijedna me do sada nije intrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog je odlično napisan i veoma sam sretan da je HBO prepoznao njegov kvalitet te mi ukazao priliku za sarađujem s njim", rekao je Tanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije