Dan i Noć muzeja: Besplatan ulaz na izložbe u Umjetničkoj galeriji BiH

Radiosarajevo.ba
Dan i Noć muzeja: Besplatan ulaz na izložbe u Umjetničkoj galeriji BiH
Arhiv / Umjetnička galerija BiH
Povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja 2018. godine, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine će omogućiti besplatan ulaz svim posjetiteljima na sve izložbe u subotu, 19. maja 2018. godine, od 10 do 24:00.

Osim stalne postavke Oprostorena intima: Enterijer i eksterijer iz kolekcije Umjetničke galerije BiH, posjetitelji mogu pogledati izložbu Izgubljena divljina: Grafike Jenny Schmid.

Posjetioci će u 21 sat, u sklopu stalne postavke Oprostorena intima, imati priliku da prisustvuju perfomansu Intima i prostor grupe Performa Collective koja će kroz ne-predstavljački fizički dijalog otkrivati i istraživati intimni prostor i prevoditi različita stanja i emocije koje nastaju u stvarnom vremenu.

Grupu Performa Collective čine Saša Krmpotić, Lidija Lejla Kordić, Victoria Krajina, Sabiha Kapetanović, Alen Kerić, Elma Selman i Thomas Steyaert.

Najmlađa publika će i ove godine imati poseban program.

Prijavljeni učesnici će imati priliku da, tokom edukativno-zabavne radionice, na zanimljiv i kreativan način nauče više o grafici i da razgovaraju o zaštiti okoliša, društvenim mrežama i popularnoj kulturi.

Radionica će se održati u sklopu izložbe Izgubljena divljina. Zbog velikog interesa i broja prijava, prijave za radionicu su od jučer zatvorene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije