Cinema City dio velikog europskog simultanog prikazivačkog eventa Lux Film Days

Radiosarajevo.ba
Cinema City dio velikog europskog simultanog prikazivačkog eventa Lux Film Days
Foto: Promo / Lux Film Days

Multiplex Cinema City sa ponosom najavljuje da je jedan od učesnika eventa Lux Film Days, kojeg organizira Europa Cinemas sa udruženim snagama Europskog Parlamanta i Europske Komisije, a u pitanju je simultano prikazivanje europskih filmskih naslova koji se istovremeno prikazuju u više europskih kina.

Većina europskih filmova priklazuje se samo u zemljama produkcije, te se rijetko distribuira izvan njihovih granica. Ta činjenica još više zapanjuje ako uzmemo u obzir da je više od 60 posto filmova koji se prikazuju u EU-u nastalo u Europi, a da ti filmovi u kina privuku tek trećinu europske publike. Kako bi potaknuo distribuciju visokokvalitetnih europskih filmova i stimulirao društvenu debatu u europskom javnom prostoru, Europski parlament utemeljio je Filmsku nagradu LUX. U okviru te nagrade, Parlament sudjeluje u finansiranju titlovanja triju filmova iz službene konkurencije na 24 jezika Unije, čime pomaže u izradi nacionalne kopije finalista za svaku zemlju i olakšava njihovu distribuciju diljem Europe. Zahvaljujući tome, odabrani filmovi dopiru do šire publike i steknu bolje izglede za uspijeh na tržištu.

Simultanim projekcijama filmskih naslova koji se takmiče za prestižnu nagradu Lux Film Prize pridružuje se i Cinema City 07. novembra sa projekcijom španskog naslova "The Realm" sa početkom u 20:00h.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Zbog ograničenog kapaciteta svi zainteresirani gosti mole se da preuzmu gratis ulaznice za ovaj event na blagajnama Cinema Ciyja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije