Četvrti FuckUp Nights: Priče o (ne)uspjehu i naučenim lekcijama

Radiosarajevo.ba
Četvrti FuckUp Nights: Priče o (ne)uspjehu i naučenim lekcijama

Sigurno vam se desilo da u toku svog života i profesionalnog razvoja doživljavate razne padove, pravite strašne greške i prolazite lične neuspjehe, a da se plašite pričati o njima. Društveno neodobravanja koje se povezuje sa pojmom neuspjeha sveprisutno je, posebice u poslovnom svijetu, a lekcije koje se izvlače iz takvih životnih okolnosti najbolji su način građenja uspješnih priča. Kada jednom prihvatimo neuspjeh, više ga se ne plašimo, a greške i neuspjesi nisu kraj našeg biznisa ili života. To su samo privremeni izazovi i iskustva koja poboljšavaju naše sposobnosti.

Stoga, grupa mladih entuzijasta i entuzijastkinja iz BiH 2018. godine u Sarajevo dovodi i jedan od najvećih globalnih motivacionih pokreta FuckUp Nights. Ova platforma nastala je 2012. godine u Mexico City-u i danas se održava u više od 250 gradova širom svijeta, sa preko 1.500 ispričanih fuckupa. Platforma je nastala sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča. Sarajevski FuckUp Nights Sarajevo do sada je organizovao tri izdanja gdje su ispričane priče o padovima i neuspjesima 12 govornika/ca pred 740 učesnika/ca.

FuckUp Nights Sarajevo jedan je od rijetkih događaja u Bosni i Hercegovini koji je u potpunosti tumačen na znakovni jezik, sa ciljem omogućavanja jednakih prilika za sve članove/ice našeg društva, uključujući i osobe sa teškoćama. Jedini fuckup koji ne odobravamo je diskriminacija naših sugrađana i sugrađanki po bilo kojoj osnovi.

Četvrto izdanje sarajevskog FuckUp Nights održat će se 7. maja  sa početkom u 18:00 sati u The Brew Co (Brew Imperial Society, nekadašnje kino „Imperijal“). Očekuju Vas četiri uspješna govornika/ce koji će Vam ispričati svoju priču o (ne)uspjehu i naučenim lekcijama nakon čega slijedi Q&A sesija: Dunja Tatomirović, jedna od najpoznatijih bh. youtuberica i vlogerica „Slatko od Dunje“, Jasmin Džemiđić, sit down komičar, Haris Dedović, osnivač portala „Šatro.info“ i Nudžejma Softić, bh. triatlonka i osnivačica „Trčanje i to“. Više informacijama o govornicima/cama kao i najave narednih možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici, navodi se u saopćenju.

Karte za događaj su dostupne na dva prodajna mjesta: Brew Pub (Kranjčevićeva 18) i BIS – Brew Imperial Society (Maršala Tita 56). Cijena pojedinačne karte iznosi 8 KM.

Partneri u implementaciji projekta su Creativo Centar i LAVA+ The Pet Collection. Prijatelji događaja su Ministry of Programming (MOP), Mistral, Media Biro by Mirnes i Gazzda. Medijski pokrovitelj događaja je Radio Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije