Centar za zdravo starenje: Otvorena izložba likovnih radova

Radiosarajevo.ba
Centar za zdravo starenje: Otvorena izložba likovnih radova
/ Foto: Općina Centar
Predstavnici Udruženja žena 'Nar' u suradnji s Centrom za zdravo starenje općine Centar otvorili su izložbu radova polaznika likovne škole.

Radionice polaznika likovne škole održavane su u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12, gdje je u petak i otvorena izložba.

Ajša Kaluđerović, predsjednica Udruženja Nar kazala je da je na izložbi postavljeno 50-ak radova iz primijenjene umjetnosti – kutije, tacne, razni predmeti od stakla, urađene u raznim tehnikama sa akrilnim bojama, lakovima, ljepilima...

"Izložba je otvorena do 9. maja, a postavljeni su predmeti koje su uradile polaznice radionice dekupaža i slikanja akrilom. Od februara ove godine radila sam sa dvije grupe od osam odnosno 12 polaznica, od kojih su neke prvi put slikale u životu. Presretna sam kada vidim rezultat radionica koje sam vodila dva puta sedmično u Centru za zdravo starenje. U svemu ovome finansijski nas je podržala Općina Centar, bez čije pomoći ne bismo mogle realizirati projekt. Naime, članice našeg udruženja su nezaposlene, a članovi Centra su penzioneri. Stoga se zahvaljujem predstavnicima Općine na dosadašnjoj podršci u realizaciji naših projekata", kazala je Kaluđerović.

Svečanost otvaranje izložbe su uveličali polaznici nekoliko sekcija koje djeluju pri Centru za mlade na Gorici.

Koordinatorica Centra za zdravo starenje općine Centar Varja Nikolić je ovom prilikom uručila zahvalnice pojedincima koji su svojim nesebičnim radnim zalaganjem ili donatorskim učešćem omogućili bolje uslove za korisnike Centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije