Carmen svita i Dvoržakova serenada na koncertu Sarajevske filharmonije

Radiosarajevo.ba
Carmen svita i Dvoržakova serenada na koncertu Sarajevske filharmonije
oficijelna fotografija / Samra Gulamović, dirigentica

Nakon izuzetno uspješnog Novogodišnjeg koncerta, održanog pred punom salom Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija nastavlja svoje aktivnosti u lepršavim i plesnim ritmovima.

Prvi ovogodišnji koncert Sarajevske filharmonije bit će održan u četvrtak, 31. januara 2019. godine sa početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Na programu će biti izvedena poznata baletna Carmen svita za gudače i udaraljke Rodiona Shchedrina, bazirana na genijalnim temama Bizetove opere Carmen, te ništa manje poznata Serenada op. 22 za gudače Antonina Dvoržaka, lepršavo i veselo djelo ispunjeno srećom i optimizmom koji su prožimali Dvoržakov život u to vrijeme. Kompozitor je ovo djelo komponovao u samo dvije sedmice maja 1875. godine i do danas je ostalo jedno od njegovih popularnijih orkestarskih djela.

Orkestar predvodi maestra Samra Gulamović, a solisti na udaraljkama su Irfan Kamenjašević, Samir Ismić, Edin Hadžagić, Faruk Jahić, te gošća iz Slovenije Barbara Kresnik.

Rezervaciju i kupovinu ulaznica moguće je izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u redovnom radnom terminu od 9.00-11:30 i 15:30-19.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije