"Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota": Predstavljen prvjenac Seada Sekovića

Radiosarajevo.ba
"Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota": Predstavljen prvjenac Seada Sekovića
Foto:Radiosarajevo.ba / Buybook predstavlja djela Seada Sekovića i Tomislava Markovića

Drugi dan Bookstana - Internacionalnog festivala književnosti pruža odličan program.

Danas festival opet počinje sa programom Buybook predstavlja gdje je moderator bio profesor Edin Pobrić, a predstavljeni su bh. pisac Sead Seković i srbijanski pisac Tomislav Marković.

Bosanskohercegovački autor, Sead Seković–Španac predstavio je svoju prvu knjigu priča Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota, a za njegovu knjigu Pobrić je rekao da je autor u knjizi na interesantan način ogolio stvarnost. Rekao je i da je, zapravo, to knjiga o fudbalu, ratu i Sarajevu te Španca nazvao vrlo talentiranim piscem predvidjajući uspjeh predstavljenom djelu.

Mladi i duhoviti srbijanski pisac, Tomislav Marković predstavio je knjigu Velika Srbija za male ljude i pročitao interesantnu pjesmu "Jadi mladog entera", kojom je nasmijao prisutne u publici.

Nakon predstavljanja pisaca, uslijedio je pogram Savremena bh. književnost i konverzacija Hadžema Hajdarevića ispred Dobre knjige iz Sarajeva i profesora Envera Kazaza. Potom se iz Buybooka program premiješta na Akademiju likovnih umjetnosti gdje će o književnosti razgovarati bh. pisac Emir Imamović Pirke i Kruno Lokotar.

Program ovogodišnjeg Bookstana možete naći na sljedećem linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije