Buybook i Radiosarajevo.ba nagrađuju: Odgovorite tačno i osvojite knjigu

Radiosarajevo.ba
Buybook i Radiosarajevo.ba nagrađuju: Odgovorite tačno i osvojite knjigu
Izdavačka kuća Buybook i portal Radiosarajevo.ba nagradit će dva najbrža čitatelja s knjigom, a ovaj put u ponudi za nagradu imamo dva naslova. Nagradno pitanje nalazi se na dnu ovog teksta.

"Genijalna prijateljica" knjiga je Elene Ferrante, jedne od najslavnijih savremenih talijanskih spisateljica. Ova knjiga donosi bogatu, intenzivnu i plemenitu priču o dvije prijateljice Eleni i Lili.

Ferrante jedinstvenim stilom savršeno i do u detalje portretira ove dvije djevojke čime ujedno priča priču o cijeloj jednoj naciji i o prirodi i snazi prijateljstva. Priča počinje pedesetih godina prošlog stoljeća u siromašnom, ali dinamičnom napuljskom predgrađu.

Elena Ferrante je po ocjenama kritičara jedna od najboljih savremenih spisateljica, a The Economist ističe kako je "Elena Ferrante možda i najbolja savremena spisateljica za koju ste čuli".

Drugo djelo je  "Porijeklo" poznatog pisca Dana Browna, tvorca hitova Da Vincijev kod i Inferno .

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije i religiozne ikonologije, stiže u ultramoderni Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao velikoj objavi – otkriću "koje će zauvijek promijeniti lice nauke". Domaćin te večeri je Edmond Kirsch, četrdesetogodišnji milijarder i futurista, koji je stekao svjetsku slavu zahvaljujući zapanjujućim visokotehnološkim otkrićima i hrabrim predviđanjima. Kirsch, koji je prije dvadeset godina bio jedan od prvih Langdonovih studenata na Harvardu, sprema se da objavi zadivljujuće otkriće... otkriće koje će dati odgovor na ključna pitanja ljudskog postojanja.

"Živahna nova knjiga koja sučeljava kreacionizam i nauku, i najvjerovatnije će biti podjednako kontroverzna kao i Da Vincijev kod. U Porijeklu, drski futurista Edmond Kirsch iznosi teoriju tako hrabru, tako odvažnu da, kako skromno kaže: 'Neće uzdrmati vaše temelje; srušit će ih.' Kirsch, naravno, govori o čitavom svijetu, jer to je ono o čemu Brown piše. Brown i ozbiljne ideje idu jedno s drugim, a ponajviše u Porijeklu", napisano je u New York Timesu.

 

Nagradno pitanje:

Nagradno pitanje za knjigu Genijalna prijateljica: Kako se zovu dva glavna ženska lika u ovom romanu?  

Nagradno pitanje za knjigu Porijeklo: Kako je ime profesoru, glavnom liku

Dvije osobe koje prve odgovore na jedno od pitanja dobit će knjigu. Odgovore pošaljite u inbox Facebook stranice Radiosarajevo.ba 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije