Božićni koncert u Prijedoru: Povijesni iskorak za oživljavanje saradnje i dijaloga

Radiosarajevo.ba
Božićni koncert u Prijedoru: Povijesni iskorak za oživljavanje saradnje i dijaloga
Promo / Božićni koncert prvi put u Prijedoru

U organizaciji Bosanskog kulturnog centara Prijedor i Rimokatoličkog župnog ureda Sv. Josipa iz Prijedora, u subotu, 21. decembra, s početkom u 18 sati, bit će održan Božićni koncert pod nazivom Prvi put u Prijedoru.

Piše: F. V.

U programu koncerta koji će se održati u Pozorištu Prijedor nastupit će su Vokalni ansambl Domenike iz Zagreba, mješoviti hor Harmonija i dječji hor Melody iz Sanskog Mosta , kao i hor KUD Osman Džafić iz Prijedora.

Organiziranje koncerta je nesebičnim zalaganjem podržao monsinjor dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki.

"Organiziranje božićnog koncerta prvi puta u Prijedoru predstavlja iznimno važan povijesni iskorak oživljavanja i ovoga vida vjerske kulture Hrvata - katolika u župama Prijedora, Ljubije, Briševa, Sanskog Mosta, Sasine i Stare Rijeke u biskupiji banjolučkoj.

Ovaj događaj je jednako važan i za razvoj međureligijske i međukulturalne saradnje i dijaloga svih građana Prijedora, Sanskog Mosta, Banja Luke, B. Dubice, B. Novog i šire regije, imajući u vidu ratna stradanja, povratak stanovništva i ponovnu integraciju u društvene strukture i život dostojan civiliziranom čovjeku", navode organizatori.

Božićni koncert prvi put u Prijedoru - undefinedPromo: Božićni koncert prvi put u Prijedoru

Na događaju se očekuje prisustvo velikog broja vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije, kao i vjerskih velikodostojnika Banjolučke biskupije, uključujući i biskupa Bonjolučkog msgr. Franju Komaricu, te predstavnika političkog, kulturnog i vjerskog života iz Prijedora i šire regije, kao i entitetskih i državnih vlasti, prenijela je KTA.

Generalni pokrovitelj božićnog koncerta u Prijedoru je Doraja Eberle (Lr.) - predsjednica austrijske humanitarne organizacije Bauern helfen Bauern iz Salzburga i počasni član „ambasador za kulturu“ Bosanskog kulturnog centra iz Prijedora.

Prijevoz vjernika na božićni koncert je osiguran putem lokalnih župnih ureda ove regije.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije