Bh. gitarista Vedran Vujica održao koncert u Londonu

Radiosarajevo.ba
Bh. gitarista Vedran Vujica održao koncert u Londonu
Foto: Sigf.ba / Članovi direkcije festivala u posjeti bh. ambasadi u Londonu

Mladi bh. gitarista Vedran Vujica održao je koncert u Londonu, 27. oktobra 2018. godine. 

Ovaj mladi nadareni muzički umjetnik student je gitare na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi profesora Šehu Đanija. Vedran Vujica je ujedno i nositelj prestižne titule Young Stars za BiH ispred Sarajevo International Guitar Festivala, koju dodjeljuje EuroStrings projekat podržan od strane programa Creative Europe. 

Nastup mladog gitariste desio se u okviru London Guitar Festivala (24-28.10.2018) – partnera EuroStrings projekta, koji okuplja 14 renomiranih evropskih festivala gitare, a među kojima je svoje mjesto našao je i Sarajevo International Guitar Festival.

Članovi direkcije sarajevskog festivala Đani Šehu – umjetnički direktor, Adi Šehu – tehnički direktor i Lana Paćuka – komunikacije i odnosi s javnošću, prisustovali su  generalnom sastanku EuroStrings partnera održanom za vrijeme London Guitar Festivala.

Koncert Vedrana Vujice sa zanimanjem je pratila i ambasadorica BIH u Londonu Valentina Marinčić.  Tim povodom u ambasadi Bosne i Hercegovine organiziran prijem za članove direkcije Sarajevo International Guitar Festivala, te bh. Young Starsa. 

Sastanak održan u Ambasadi u ponedjeljak, 29. oktobra 2018. godine, predstavljao je priliku za razgovor o promociji bosanskohercegovačkih umjetnika i umjetnosti, pri čemu su razmotrene ideje za organizaciju koncerata u Velikoj Britaniji tokom 2019. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije