Baletna predstava u NPS-u: Ervis Koceku premijerno igra Don Quijota

Radiosarajevo.ba
Baletna predstava u NPS-u: Ervis Koceku premijerno igra Don Quijota
Foto: NPS / Ervis Koceku
Baletna predstava "Don Quijote" u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena 26. aprila, sa početkom u 19:30 sati.

Predstava je rađena na temelju jednog od najvećih književnih djela u historiji svjetske literature Don Quijote španskog pisca Miguela de Cervantesa.

Ervis Koceku - undefinedErvis Koceku
Kao predložak za baletni libreto izabrana je jedna epizoda o ljubavi Basilia i Quiterije iz drugog dijela Cervantesovog romana u kojem se govori o tome kako je lukavi mladić Basilio na prevaru dobio ruku svoje drage Quitarije.

Značajno je istaknuti da će svoju premijeru u ovoj izvedbi imati mladi i talentovani baletski igrač Ervis Koceku, koji će utjeloviti ulogu Basilia.

Nije krio svoje zadovljstvo i sreću što će imati priliku pokazati se pred sarajevskom publikom u ulozi Basilia. 

Ervis Koceku - undefinedErvis Koceku

"Sretan sam što mi je pružena prilka da igram ovu ulogu, da pokažem svoje igračke kvalitete. Don Quijote je balet koji se izvodi na svim baletnim scenama diljema svijeta dakle i u baletnom smislu to je 'lektira'. Radujem se i dat ću svoj maksimum da publika koja tu noć bude u Narodnom pozorištu Sarajevo uživa", kazao je Koceku. 

Ervis Koceku - undefinedErvis Koceku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije