SFF: Asghar Farhadi predsjednik žirija

Radiosarajevo.ba
SFF: Asghar Farhadi predsjednik žirija
Foto:IMDb / Franković Brdar: Članica ovogodišnjeg žirija

Pod predsjedavanjem iranskog reditelja i scenariste Asghara Farhadija, jednog od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice i dvostrukog dobitnika Oscara, Žiri Takmičarskog programa - igrani film 24. Sarajevo Film Festivala, okupiće renomirane filmske stvaraoce i umjetnike iz pet zemalja - Irana, Velike Britanije, Hrvatske, SAD-a i Gruzije.

Oni će donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Srce Sarajeva, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će biti održana 16. augusta.

U stručnom žiriju su i hrvatska glumica Judita Franković Brdar, zatim Mike Goodridge, umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao, američka fotografkinja Brigitte Lacombe te gruzijska scenaristica i rediteljica Ana Urushadze. 

Publika u Sarajevu imat će priliku pogledati novi film Farhadija koji nosi naziv "Everybody knows", a koji je na setu ponovo spojio Penélope Cruz i Javiera Bardema. Film je svečano otvorio ovogodišnji, 71. Cannes Film Festival i prikazan je u njegovom takmičarskom programu.

Pred publikom SFF-a bit će  prikazan kao dio programa Open Aira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije