Akademija likovnih umjetnosti vas poziva na Dan otvorenih vrata

Radiosarajevo.ba
Akademija likovnih umjetnosti vas poziva na Dan otvorenih vrata
Radiosarajevo.ba / Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo
U svrhu prezentiranja života i rada studenata i profesora, utemeljenih na likovnosti i kreativnosti, Akademija likovnih umjetonosti u petak, 12. maja organizira Dan otvorenih vrata.

Ovakvu odluku, članovi Akademije donijeli su jer je ovo vrijeme kada srednjoškolci trebaju donijeti veoma važnu odluku o upisu na odgovarajući fakultet/akademiju, te je glavni cilj ove manifestacije informiranje srednoškolaca, roditelja i nastavnika o potencijalnim kvalitetima nastavnog plana i programa Akademije.

Također, bit će promovirani i prostorni kapaciteti kojima Akademija raspolaže.

Manifestacija Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti počet će u 11 sati, te su pozvani svi zainteresirani da prisustvuju ovom događaju.

Također, ovom prilikom Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu uputila je i poziv na Godišnju izložbu studentskih radova, koja je jedan od najznačajnijih događaja u životu ove institucije. To je izvrsna prilika da se predstave i sagledaju rezultati zajedničkog rada nastavnika i studenata, kao i da se skrene pažnja na buduće nosioce kulturne, obrazovne i proizvodne djelatnosti u oblasti likovnog oblikovanja i djelovanja. 

Ova izložba će biti upriličena krajem juna, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije