Besplatnom predstavom "Alisa u zemlji čuda" Addiko Banka podržava NPS

A. B.
Besplatnom predstavom "Alisa u zemlji čuda" Addiko Banka podržava NPS
Besplatnom predstavom "Alisa u zemlji čuda" za sve posjetioce Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će ozvaničen nastavak saradnje Addiko banke s ovom renomiranom pozorišnom kućom.

Nastavak ove saradnje dio je sponzorske strategije Addiko banke, koja podrazumijeva podršku kulturi i kulturnom djelovanju za odrednicu Addiko brenda i neizostavnim dijelom poslovne filozofije banke.

 Saradnja će, kao i prethodne godine, osim finansijske podrške radu pozorišta, podrazumijevati i različite aktivnosti usmjerene na povezivanju pozorišne umjetnosti i bankarstva. 

"Jedan od ciljeva Addiko banke u svom djelovanju prema lokalnoj zajednici je postati sinonim institucije koja podržava kulturu i promovira pozitivne društvene vrijednosti. Narodno pozorište Sarajevo jedan je od naših partnera s kojim uspješno sarađujemo na ovom polju. Prošle godine u okviru ove saradnje djeca iz SOS dječijeg sela bila su naši gosti na predstavi, poklanjali smo klijentima i drugim partnerima ulaznice, te organizirali druženja uz predstave za naše korporativne klijente u Narodnom pozorištu. Već sada razmišljamo o načinima da ovu saradnju učinimo još uspješnijom", kazala je za Radiosarajevo.ba izvršna direktorica Addiko Bank d.d Sarajevo Belma Sekavić-Bandić.

Saradnja Addiko banke i Narodnog pozorišta ušla je u drugu godinu. Nedavno je potpisan ugovor o nastavku saradnje, te ćemo tim povodom sarajevskoj publici večeras biti "darovana" predstava Alisa u zemlji čuda, koja se trenutno izvodi u ovoj renomiranoj pozorišnoj kući.

"Svi naši sugrađani koji žele gledati pozorišnu izvedbu ove zaista predivne bajke, u režiji Aleksandra Ilića,  mogu to učiniti preuzimanjem ulaznica u Narodnom pozorištu Sarajevo. 
Ovo je samo jedan od vidova naše saradnje. Tokom prošle godine u okviru ove saradnje dovodili smo djecu iz SOS dječijeg sela na dječije predstave, poklanjali klijentima i drugim partnerima ulaznice, te organizirali druženja uz predstava za naše korporativne klijente u Narodnom pozorištu. Ustvari, ovo su sve rezultati naše saradnje sa Narodnim pozorištem. Suštinski, ušli smo u ovu priču jer želimo podržati kulturu koja je, nažalost, vrlo često na marginama, bez obzira na njen stvarni značaj", dodala je Sekavić-Bandić.

Prema njemim riječima, pozorišta, opere i druge slične institucije širom svijeta značajan dio finansijskih sredstava za svoje djelovanje dobivaju iz poslovnog segmenta. U tom poslovnom segmentu banke zauzimaju značajno mjesto.

"Jedan od ciljeva Addiko banke u svom djelovanju prema lokalnoj zajednici je postati sinonim institucije koja podržava kulturu i promovira pozitivne društvene vrijednosti. Odmah po ulasku na ovo tržište, pokrenuli smo inicijativu za saradnju s kulturnim institucijama, a s ciljem poboljšanja uvjeta njihovog rada i djelovanja. Narodno pozorište Sarajevo nam je, logično, bilo prvi izbor te smo ušli u ovaj vid saradnje. Kroz različite segmente saradnje uspjeli smo pronaći uspjeli smo napraviti spoj koji nama, našim klijentima i partnerima donosi brojne benefite, a sa druge strane omogućili smo Pozorištu dodatni izvor finansiranja. Zaista nam je zadovoljstvo što smo u prilici da im pomognemo da kvalitetnije rade svoj posao. Sličan model primjenjujemo i s drugim pozorišnim kućama u BiH, poput Narodnog pozorišta u Banjoj Luci, te kulturnog centra Banski Dvor", dodala je naša sagovornica.

Osim pozorišta, Addiko banka nastoji snažno biti prisutna i na muzičkoj sceni, prvenstveno kroz podršku muzičkim festivalima.

"Prošle smo godine bili podržali nekoliko festivala, prvenstveno namijenjenih mlađoj publici, poput OK festa i Demofesta, ali i onih za malo stariju publiku, poput Baščaršijskih noći. Na sličan ćemo način djelovati i ove godine. Prva velika ovogodišnja manifestacija na kojoj će se pojaviti Addiko brend je Festival '84., bh. izdanje EXITA, koji je nedavno proglašen najboljim europskim festivalom. Trenutno dogovaramo modalitete saradnje s još nekim pozorištima i kulturnim institucijama i manifestacijama kako bismo proširili naše djelovanje i na druga područja. Osim pozorišta, tu su još i muzički festivali, koji su neizostavan dio Addiko CSR priče. Vjerujem da ćemo ove dogovore uspješno privesti kraju i omogućiti našim sugrađanima u BiH kvalitetniji kulturni život", istaknula je izvršna direktorica Addiko Bank d.d Sarajevo.

Podcrtava kako je zajednička, dugoročna misija učiniti podršku kulturi i kulturnom djelovanju odrednicom Addiko brenda i neizostavnim dijelom poslovne filozofije Banke.

"To je izazovan i vrlo ambiciozan zadatak, imajući u vidu prvenstveno finansijsko stanje, ali i ukupnu situaciju u ovom segnmentu ljudskog djelovanja. Svjesni smo da naša podrška nije ni izbliza dovoljna da pokrije sve potrebe institucija kulture, ali nam je drago da, korak po korak, mijenjamo stvari na bolje, prvenstveno kroz naše praktično djelovanje, koje je odličan primjer i drugim kompanijama", zaključila je u razgovoru za naš portal Sekavić-Bandić.

Prema riječima Marijele Hašimbegović, direktorice Narodnog pozorišta Sarajevo, zajednička misija doprinosi u oblikovanju bolje i kvalitetnije lokalne zajednice, a zajedničkim radom žele se ostvariti novi ciljeve za dobrobit cijele društvene zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije