23. SFF: Od sada filmove možete gledati i u Centru Safet Zajko

Radiosarajevo.ba
23. SFF: Od sada filmove možete gledati i u Centru Safet Zajko
Danas je u Centru za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko", potpisan sporazum o saradnji na realizaciji projekta 23. Sarajevo Film Festivala na području općine Novi Grad Sarajevo.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

"Sarajevo Film Festival kao najveći događaj u našem glavnom gradu i državi i ove godine imat će dio svog programa na našoj općini. Pored Kina Novi Grad gdje će biti prikazivani dječiji filmovi, novina su i projekcije u prirodnom ambijentu Centra "Safet Zajko".

Naša želja je da i u općini gdje živi najviše stanovnika omogućimo projekcije filmova, kako bi građanima bilo lakše i jednostavnije doći do samih ulaznica, ali i lokacija gdje se projekcije dešavaju. Za naše građane važno je da znaju da će svi, koji dođu na blagajnu Kina Novi Grad, sat vremena prije početka projekcije, dobiti gratis karte obezbijeđene od Općine Novi Grad Sarajevo, a u skladu sa kapacitetima kina", kazao je načelnik Općine Semir Efendić.

Programske aktivnosti 23. Sarajevo Film Festivala uključivat će dnevne i večernje termine projekcija.

Dnevne projekcije Dječijeg i Teen Arena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu Novi Grad od 18 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu Novi Grad u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Na pozornici Ljetnog kina Novi Grad bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina "Metalac" i redovnog programa Festivala, a sve projekcije će počinjati od 21sat.

"Najveće priznanje za naš rad koji evo uspješno traje već 23 godine jeste kada nađemo partnere koji žele da rade sa nama, te na taj način činimo zajedno ovaj projekat većim, boljim i popularnijim. Saradnju sa Novim Gradom imamo već duži niz godina, a danas je unapređujemo na način da povećavamo broj lokacija za projekciju filmova. Centar "Safet Zajko" je zaista jedinstven ambijent i siguran sam da će projekcije ovdje biti jako uspješne.

Pozivamo sve, a posebno građane Novog Grada, da dođu i pogledaju filmove i priče iz cijelog svijeta, diskutiraju o tome što su vidjeli, jer doći i pogledati film u kinu je posebno iskustvo koje je poseban doživljaj i ne može se porediti sa gledanjem filma na tabletu ili televiziji", istakao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Program 23. Sarajevo Film Festivala u Novom Gradu počinje u subotu 12. augusta 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije