Rambo Amadeus: Novogodišnja poslanica za 2017. godinu

Radiosarajevo.ba
Rambo Amadeus: Novogodišnja poslanica za 2017. godinu
/ Rambo Amadeus, Facebook page
Svake godine ovaj umjetnik svoje fanove počasti novogodišnjom čestitkom u kojoj ima mnogo mudrosti i savjeta za bolji život.

Svi koji prate lik i djelo Ramba Amadeusa znaju da je riječ ne samo o vrhunskom muzičaru, već i o osvjedočenom borcu za čistiju planetu i humanije društvo. 

Stoga i ove godine objavljujemo čestitku koju je svim dobrim ljudima uputio Svjetski megacar

Svim dobrim ljudima, bez obzira na boju, vjeru, naciju, afinitete, ukus, navike i stremljenja želim zdravu i sretnu 2017. godinu, sa slobodom da s vama podijelim nekoliko misli koje smatram korisnim:

1. Dišite duboko kad god se sjetite, od svih dobara, energenata, suplemenata, vitamina, proteina naše tijelo najviše pati od nedostatka kiseonika. Ne treba mnogo dokaza za to. Čovjek najkraće može da izdrži bez kiseonika, dakle, najviše nam treba. Zasad je besplatan, iskoristite to.

2. Štitite se od suvišnih "junk" informacija, svijest je osjetljivija i podložnija zagađenju više nego što pretpostavljate. Glupost, i svi njeni derivati - Zluradost, Zavist, Sujeta, Malodušnost, Laž, Tračarenje, Lijenost mozga, Netolerancija, Mržnja - veoma su zarazni, medije i ljude koji vas tovare “junkom" sklonite u karantin.

3. Na trošite vaše dragocjeno vrijeme na kritiku, mnogo je korisnije davati dobre, konstruktivne ideje, veliko je zadovoljstvo kad vidite da je neka vaša ideja ostvarena, bez obzira na to da li je ostvario neko drugi ili baš vi. Ali, da bi nešto bilo stvoreno, mora prethodno da bude zamišljeno. Mislite, smišljajte. To je aerobik za mozak.

Čovjek je ipak osuđen da stanuje u sopstvenoj glavi, sopstvenim mislima, pa bolje da se kupa u dobrim sopstvenim i tuđim idejama, nego u kritici i nezadovoljstvu zbog svega i svačega. Znamo da ima previše sranja oko nas, utoliko su dobri primjeri i dobre ideje dragocjenije.

4. Želite milion različitih stvari, tako statistički povećavate šansu da vam se više želja ostvari. A statistika je majka svih nauka.

5. Psa, čovjekovog najboljeg prijatelja, nakon mnogo milenija, zamijenila je vještačka inteligencija.
Kompjuter je danas čovjeku najvjerniji prijatelj. Živimo u eri intenzivnog uvezivanja ljudske i vještačke inteligencije, naše znanje pakuje se na klaudove, pristupačno je svima, procesori obavljaju najsloženije logičke operacije, svjedočimo stvaranju metainteligencije, nastale umrežavanjem milijardi ljudi i njihovih računara.

Sve je besmislenije baviti se zastarjelim formama ljudskog udruživanja. Psihologija jata, stada, čopora polako ali sigurno se amortizuje, ostavljajući nam prostor da ostvarimo zaista kvalitetne veze po mnogo praktičnijim i sofisticiranijim osnovama nego što su boja kože ili teritorija.

Tehnologija danas omogućuje da se uvezujemo prema afinitetima, stavovima, ukusu, etici. Prvi talas umrežavanja je prošao, u njemu je vrijedio samo broj, količina, brojanje posjeta, “lajkova”.

Ulazimo u novu fazu, u kojoj su kvalitet, aktivnost i lojalnost članova vaše mreže, prelivanje aktivnosti iz virtualne stvarnosti u fizičko-mehaničku parametri kojih se treba držati.

Nađite se ponekad s ljudima koji su vam virtualno postali bliski.

Volite se fizički, nemojte da nas i u tome prestignu mašine!

Sretna nova 2017!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije