Potresan apel starice iz Busovače: Molim vas, pomozite mi da nađem kosti sina

Radiosarajevo.ba
Potresan apel starice iz Busovače: Molim vas, pomozite mi da nađem kosti sina
Foto: Privatni album / Nenad Trogrlić

Na adresu portala Radiosarajevo.ba stigao je potresan apel Ružice Trogrlić iz Busovače. 

Riječ je o starici koja moli javnost u Bosni i Hercegovini, bilo koga ko zna šta se dogodilo s njenim sinom, samo da joj kaže da su njegove kosti.

Njeno pismo prenosimo u cjelosti:

"Tražim kosti svog sina

Moj sin, Nenad Trogrlić (1970) nestao je u Zenici 15. rujna (septembra) 1993. godine.

Tog dana izašao je iz stana na Bulevaru, rekao da ide kupiti cigarete - i nestao bez traga. Do danas njegovi ostaci nisu nigdje nađeni.

Za rata, do raspada HOS-a Zenica, bio je u osiguranju Mladena Holmana. Poslije raspada HOS-a nije se priključio nijednoj vojsci, jednostavno je bio civil koji je ostao u svom gradu.

Prošlo je više od 25 godina od dana kad je moj sin nestao netragom. Svjesna sam da je njegov život ugašen u rujnu (septembru) 1993., u onom ratnom haosu ratne Zenice.

Ne tražim pravdu, ne tražim krivce, imena… Jedino što tražim je informacija - gdje su kosti mog sina Nenada?

Ne znam više gdje nismo tražili i koga sve nismo pitali, bez uspjeha. Za politiku me nije briga, rat je odavno prošao. Apeliram na ljudskost , ako još postoji - recite mi gdje su kosti mog sina.

Ne tražite novac za informaciju - ova starica je tog momka začela, nosila, rodila, dojila, školovala… kosti djeteta se majci ne prodaju.

Negdje u ovom gradu mora da postoji neko ko zna gdje su njegove kosti.

Ja, majka, starica, molim - javite se, anonimno, bez straha, ne tražim detalje sinove smrti, samo želim da nađem njegove kosti, da ih sahranim dolično.

Ružica Trogrlić,
Bare 45
72260 Busovača"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije