Pismo djevojčice čiji je otac napao ljekara na KCUS-u: Dragi Bosanci i Hercegovci...

Radiosarajevo.ba
Pismo djevojčice čiji je otac napao ljekara na KCUS-u: Dragi Bosanci i Hercegovci...
Foto: Facebook / Kćerka Denisa Smajlovića

Denis Smajlović, koji je u medije dospio nakon prijetnji dr. Edi Hasanabegoviću, šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a, a zbog komplikacija pri izmještanju njegove 13-kćerke na liječenje u inostranstvo, na svom je Facebook profilu podijelio emotivno pismo svoje kćerke.

Čestitala je svima Dan državnosti, a podijelila je s javnosti i izrazito emotivne situacije kroz koje prolazi na liječenju u Turskoj.

Njenu poruku objavljujemo u cjelosti:

"Iako imam 13 godina, dragi Bosanci i Hercegovci želim da vam svima čestitam Dan državnosti i poželim puno zdravlja i sreće.

Osjetila sam potrebu da danas podijelim s vama moje osjećaje i razmišljanja.

Živim u najljepšoj zemlji na svijetu, jedinoj nam BiH, ali u njoj skoro ništa ne funkcioniše.

Kako mi je dijagnosticirana teška bolest i hvala Bogu pa imam najdivnije roditelje koji su mi omogućili da se liječim, sada sam i svjesna koliko to mogu biti, ove kompletne situacije i osjećam se krivom za sve ovo što prolaze moji roditelji. Pitam vas sada sve:

Da li sam ja kriva što sam se razbolila i što imam to rijetko oboljenje ili da li je krivo bilo koje dijete što je bolesno? Da li ja i druga djeca živimo u državi u kojoj smo krivi što smo živi? Nisam mogla da ne čujem i ne vidim šta se dešava sa djecom u Pazariću, pa jesu li i oni krivi što su živi.

Zašto doktori i doktorice koji su moji i vaši sugrađani ne žele da me liječe, a doktorica u Turskoj me svako jutro pita "kako je moja mala princeza"? Kad sam pitala mamu zašto je to tako, ona samo plače.

Moj babo nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa sam zato plakala, jer znam da me puno voli i da se je i on, iako je veliki i jak, uplašio za moj život.

Pitam sada vas da li niste u stanju i ne znate kako da nam obezbijedite normalan život i prava djeteta, pozivam svu djecu Bosne i Hercegovine da dignemo glas i pokušamo mjenjati stanje oko nas.

Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život. Ja samo hoću da živim, da se družim, da idem u školu, da pjevam i volim sve oko sebe... da rastem sa svojim drugarima u zemlji gdje sam rođena."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije